Computer Fundamental MCQs – MS Office

0
341

1. In MS-Word, magnifier button is available on

A. Print preview toolbar
B. Standard toolbar
C. Formatting toolbar
D. None of these

Answer: A

2. In which menu in MS-Excel, we find the pivot table command?

A. Tools
B. Data
C. Insert
D. Windows

Answer: C

3. Slide sorter option of PowerPoint is available on which menu?

A. Insert
B. File
C. View
D. Edit

Answer: C

4. Which file are contents readymade styles that can be used for a word document?

A. Presentation
B. Letters
C. Magic wands
D. Templates

Answer: D

5. _____ include the selected text in the index of the document.

A. Mark entry
B. Indent
C. Table
D. Caption

Answer: A

6. To print a document, press ___

A. Ctrl+ P
B. Alt + p
C. Tab+ P
D. None of these

Answer: A

7. Portrait and Landscape are

A. Page Layout
B. Paper Size
C. Page Orientation
D. All of above

Answer: C

8. Which of the following key is used to delete characters to the left of the cursor?

A. Backspace
B. Delete
C. Shift
D. Alt+Delete

Answer: A

9. Which one is the the spreadsheet application that comes with MS Office software group?

A. MS Word
B. MS Excel
C. MS PowerPoint
D. MS Access

Answer: B

10. You cannot close MS Office application by

A. Exit from File menu
B. Pressing Alt+F4
C. Clicking [X] Button
D. Close from File Menu

Answer: D

11. Name the Desktop Database application that is part of MS Office suit.

A. MS Word
B. MS Excel
C. MS PowerPoint
D. MS Access

Answer: D

12. Which menu / group will we use if we want to change the typeface of selected text ?

A. Edit
B. View
C. Format
D. Tools

Answer: C

13. Gutter Margin is used to :

A. Add space to the Header Side
B. Add space to the Left
C. Add Space to binding side
D. Add space to the Footer side

Answer: C

14. Which key combination is used to insert a Page Break in MS Word ?

A. Ctrl + Enter
B. Shift + Enter
C. Alt + Enter
D. Space + Enter

Answer: A

15. We can keep multiple version of a word document in a single file by using _____ feature.

A. Version Change
B. Edition Change
C. Track Change
D. Trace Change

Answer: C

16. Which shortcut is used to select entire text ?

A. Ctrl + I
B. Ctrl + A
C. Ctrl + S
D. Ctrl + J

Answer: B

17. What is the shortcut key to search for any Spelling mistake on a document ?

A. F2
B. F5
C. F3
D. F7

Answer: D

18. Which one of these is a valid Font Style ?

A. Superscript
B. Subscript
C. Regular
D. Stikethrough

Answer: C

19. Which of the following is not valid version of MS Office?

A. Office XP
B. Office Vista
C. Office 2007
D. Office 97-2003

Answer: B

20. Which of the following is not a kind of Page Margin?

A. Right
B. Left
C. Centre
D. Gutter

Answer: D

Practice Question:-

Q. Name the word processing application that comes with MS Office.

A. MS Word
B. MS Excel
C. MS PowerPoint
D. MS Paint

Please comment your answer in comment section.

4 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments