Advance MS Excel MCQ

0
367

1. In MS-Excel which functions will calculate the number of workdays between 6/9/2013 and 8/12/2013

A. Workday
B. Date
C. Network day
D. Weekday

Answer: D

2. In MS-Excel data marker on a chart are linked to data points in a worksheet, therefore

A. You can automatically apply formatting to a data series
B. You can change the position of a data marker and that automatically changes the data point value in the worksheet
C. You can change a data point value and automatically that is drawn in the chart
D. Both (b) & (c)

Answer: D

3. MS-Excel uses the . . . . Function when creating a data table

A. Table
B. Count
C. Average
D. Both (a) & (b)

Answer: A

4. In MS-Excel to protect a worksheet, you can choose Protection and the Protect Sheet from the ……….. menu

A. Edit
B. Format
C. Tools
D. All of the above

Answer: C

5. In MS-Excel you can open the Highlight Changes dialog box by choosing Track Changes from the …. Menu.

A. Edit
B. Insert
C. Tools
D. None of these

Answer: C

6. In MS-Excel 3-D reference in a formula

A. Cannot be modified
B. Only appears on summary worksheets
C. Both (a) & (b)
D. Spans worksheets

Answer: D

7. What MS-Excel feature can you use if you want to work with one record at a time?

A. Auto Complete
B. Auto Filter
C. Data Form
D. All of the above

Answer: C

8. In MS-Excel what chart object is horizontal or vertical line that extends across the plot area to make it easier to read and follow the values?

A. Category axis
B. Data marker
C. Both (a) & (b)
D. Gridline

Answer: D

9. In MS-Excel value used in a formula that does not change is called a

A. Cell address
B. Constant
C. Function
D. None of these

Answer: B

10. In MS-Excel which elements of worksheet can be protected from accidental modification?

A. Contents
B. Objects
C. Scenarios
D. All of above

Answer: D

11. In MS-Excel comments can be added to cells using

A. Edit > Comments
B. Insert > Comments
C. File > Comments
D. None of these

Answer:B

12. In MS-Excel how can you delete a record?

A. Delete the column from the worksheet
B. Select Data > Form from the menu to open the Data Form dialog box, find the record and Click the Delete button
C. Select Data > Delete Record from the menu
D. None of these

Answer: B

13. In MS-Excel which of the following is an absolute cell reference?

A. !A!1
B. $A$1
C. #a#1
D. None of these

Answer: B

14. In MS-Excel two common wildcard characters that MS-Excel recognizes are

A. * and ?
B. < and >
C. ^ and /
D. None of these

Answer: A

15. In MS-Excel how can you find specific information in a list?

A. Select Tools > Finder from the menu
B. Click the Find button on the standard toolbar
C. Select insert > Find from the menu
D. Select Data > Form from the menu to open the Data Form dialog box and click the Criteria button

Answer: D

16. In MS-Excel when integrating MS-Word and MS-Excel, MS-Word is usually the

A. Server
B. Destination
C. Client
D. Both (A) and (C)

Answer: D

17. In MS-Excel Comments put in cells are called

A. Smart tip
B. Cell tip
C. Web tip
D. None of these

Answer: B

18. In MS-Excel which is used to perform what if analysis?

A. Solver
B. Goal seek
C. Scenario Manager
D. All of above

Answer: C

19. In MS-Excel Graphics objects on a chart are used to

A. Add emphasis to chart data
B. Add interest to a chart
C. Help explain the chart data
D. All the above

Answer: D

20. In MS-Excel constant is another name for this type of data

A. number
B. equation
C. formula
D. None of these

Answer: A

21. In MS-Excel the view that puts a blue a blue line around each page that would be printed is the

A. Print Preview
B. Normal View
C. Page Break Preview
D. None of these

Answer: C

22. In MS-Excel to select an individual data marker or data label, you must

A. Double click the data series
B. Right click selected marker
C. Both (a) & (b)
D. Double click the marker or label

Answer: D

23. In MS-Excel what does SUMIF function do?

A. Adds up cell values based on a condition
B. Adds all the numbers in a range of cells
C. Returns a subtotal in a list or database
D. Both (a) & (b)

Answer: A

24. In MS-Excel you can insert labels for

A. All the data markers on a chart
B. A data series
C. A selected data marker
D. All of the above

Answer: D

25. In MS-Excel default header for a worksheet is

A. Your name
B. The date and time
C. date
D. None of these

Answer: D

Practice Question:-

Q. In MS-Excel which of the following is not an option in the spelling dialog box

A. Edit
B. Ignore
C. Ignore all
D. None of these

Please comment your answer in comment section.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments